``BEFORE I DIE`` ZID

Na leto 2015. podigli smo prvi “Before I Die” zid u Srbiji, na Adi Ciganliji, u okviru globalnog umetničkog pokreta koji trenutno broji preko 1000 gradova sveta.

Rečenica “Pre nego što umrem želim da…” i dalje svakodnevno dobija svoje nastavke od sve većeg broja građana i posetilaca Ade. Zid je postao velika atrakcija među Beograđanima i turistima i pokrenuo zajednicu ljudi koji svoje želje rado dele sa prijateljima na društvenim mrežama i tako čine svoje najdublje ambicije transparentim, a i sami postaju inspiracija drugima.

Na svakih nekoliko dana, kada je lepo vreme obilazimo zid, brišemo ga i spremamo krede za nove želje, koje i fotografišemo i postavljamo na FB stranicu i delimo ih sa onima koji još razmišljaju šta je ono što zaista žele da urade u životu.

“Before I Die Wall” je globalna inicijativa pokrenuta od strane Candy Chang is New Orleansa, a ideja je vrlo brzo prihvaćena i trenutno broji preko 1000 zidova širom sveta. Suština “Before I Die” zida su natpisi slučajnih prolaznika na njemu izazvani pitanjem “Šta je to što zaista želim da uradim u životu?” . Pored zida se nalaze krede, a nastavak rečenice “Before I die i want to…” ili na srpskom “Pre nego što umrem želim da…” ima najrazličitije završetke – mešavine ljubavi, sreće, tuge, čežnje, zahvalnosti…

Na www.beforeidie.cc možete pogledati prezentaciju zida u Beogradu na globalnom „Before I die“ sajtu.

Before I die I want to sail around the world.

Before I die I want to write a book.

...

PRE NEGO ŠTO UMREM ŽELIM DA POSTANEM ARHITEKTA.

PRE NEGO ŠTO UMREM ŽELIM DA POLJUBIM PEĐU.

BEFORE I DIE I WANT TO GO TO NBA GAME.

BEFORE I DIE I WANT TO BECOME FAMOUS.

PRE NEGO ŠTO UMREM ŽELIM DA NAĐEM DEČKA KOJI UME DA PROMENI SIJALICU.

PRE NEGO ŠTO UMREM ŽELIM DA SE MOJA MAMA PONOVO UDA, PUTUJE I BUDE SREĆNA.

BEFORE I DIE I WANT TO CONVINCE RELJA TO MOVE TO BELGRADE.

BEFORE I DIE I WANT TO FIND TRUE LOVE.

PRE NEGO ŠTO UMREM ŽELIM DA SRBIJA POSTANE BOLJE I LEPŠE MESTO ZA ŽIVOT.

PRE NEGO ŠTO UMREM ŽELIM DA DOBIJEM UNUKE.

Vrati me na vrh