O nama

Udruženje je dobilo ime po jednom od najvećih srpskih vojskovođa,
Živojinu Mišiću, kao čoveku koji je pokazao neverovatno znanje,
inovativnost i sposobnost za strateško planiranje,
što su ključne osobine svakog preduzetnika.

Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” osnovano je 2013. godine u Beogradu iz želje za unapređenjem društva i podrškom preduzetništvu kao formuli za ekonomski napredak i oporavak zemlje.

Udruženje je osnovalo srpsko preduzeće “Prelovac Media” (danas Devana Technologies) na inicijativu svojih zaposlenih, a začetnik ideje je Vladimir Prelovac, osnivač preduzeća i predsednik Udruženja. Iz želje da inspiriše mlade ljude i ukaže im na pravac razvoja koji će i njih i njihovo okruženje dovesti do uspeha, preduzeće je deo svog profita odlučilo da uloži u ovu ideju  u cilju obogaćivanja programa i projekata Udruženja.

Kao nevladina, neprofitna organizacija, Udruženje sva svoja sredstva ulaže u projekte koje samo realizuje, a uz nesebičnu pomoć i savete saradnika i prijatelja. Samostalno odlučuje kako će se novac rasporediti, koji društveni problem će pokušati da reši svojom inicijativom ili projektom i kuda usmerava svoju strategiju.
Nakon osnivanja, stabilizacije i pažljivog struktuiranja ideje i ciljeva, usledile su uspešne realizacije prvih projekata – “Nove nade šaha” i “Najbolji edukatori Srbije” 2014. godine. Ovim projektima je Udruženje zagrebalo u osnove problema, odnosno izvore dobrih osobina i znanja ljudi –  šah i strateško razmišljanje, i obrazovanje i svestranost mladih.

Svaki projekat Udruženja “Živojin Mišić” koji je kasnije usledio vođen je upravo idejom da na sve dostupne načine inspiriše mlade ljude da se odvaže, budu hrabri i inovativni, vispreni i da sami stvore svoje prilike, jednom rečju – postanu i sami preduzetnici.

Briga o napretku dece u Srbiji i i onima koji imaju moć da ih izvedu na pravi put i učine ih stabilnim i velikim ljudima, naša je vodilja.

naša vizija

Srbija u kojoj je preduzetništvo postalo sveprisutno.

Naša misija

Inovativnim projektima želimo da na sistemski način razvijamo
preduzetnički duh i ambiciju kod mladih ljudi.

osnivač

Želja da unapredimo društvo i vratimo mu jedan deo dobiti rezultirala je osnivanjem
Udruženja za podsticanje preduzetništva u Srbiji.

Kako smo i sami preduzetnici, smatramo da je pokretanje sopstvenog biznisa,
samozapošljavanje i zapošljavanje drugih siguran način za ekonomski napredak i oporavak zemlje.

Želimo da inspirišemo, ohrabrimo i edukujemo mlade da se upuste u kreiranje
sopstvenih proizvoda i da podignemo svest o njegovom značaju.

Rad Udruženja podržali

  • Nakon uspešne poslovne saradnje sa Devanom, kompanija CBS International je odlučila da i finansijski podrži ciljeve i aktivnosti Udruženja i da na taj način zajedničkim snagama pomeramo stvari na bolje. Hvala što ste prepoznali naše pozitivne ideje!

šta radimo

Želimo da inspirišemo i ohrabrimo mlade da se upuste u preduzetništvo
i da podignemo svest o njegovom značaju.

Vrati me na vrh