O
nama

 

Udruženje je dobilo ime po jednom od najvećih srpskih vojskovođa, Živojinu Mišiću, kao čoveku koji je pokazao neverovatno znanje, inovativnost i sposobnost za strateško planiranje, što su ključne osobine svakog preduzetnika.

Naša vizija

Srbija u kojoj je preduzetništvo postalo sveprisutno.

Naša misija

Inovativnim projektima želimo da na sistematski način razvijamo preduzetnički duh i ambiciju kod mladih ljudi. Fokus nam je obrazovanje mladih, jer verujemo da je ono najznačajniji segment u razvoju ljudske ličnosti.

Naši ciljevi

 

Prepoznati probleme u društvu

Prepoznati probleme u društvu čija rešenja, kroz projekte i aktivnosti Udruženja, imaju dugoročne pozitivne efekte na mlade.

Podsticati preduzetništvo

Podsticati preduzetništvo kod mladih i usmeriti ih ka istrajnosti, inovativnosti i inicijativi.

Prepoznati potencijiale mladih

Prepoznati potencijale mladih kroz projekte koji ih podstiču na razmišljanje i iskorake.

Podsticati natprosečne rezultate

Podsticati građane i društvo uopšte na inicijativu i veru u natprosečne rezultate.

Podsticati obrazovanje

Podsticati obrazovanje pronalažem najboljih nastavnika koje Srbija ima, a koji grade buduće kritičke intelektualce ove zemlje.

Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” osnovano je 2013. godine u Beogradu iz želje za unapređenjem društva i podrškom preduzetništvu kao formuli za ekonomski napredak i oporavak zemlje.

Udruženje je osnovalo srpsko preduzeće “Prelovac Media” (danas Devana Technologies) na inicijativu svojih zaposlenih, a začetnik ideje je Vladimir Prelovac, osnivač preduzeća i predsednik Udruženja. Iz želje da inspiriše mlade ljude i ukaže im na pravac razvoja koji će i njih i njihovo okruženje dovesti do uspeha, preduzeće je deo svog profita odlučilo da uloži u ovu ideju u cilju obogaćivanja programa i projekata Udruženja.

Kao nevladina, neprofitna organizacija, Udruženje sva svoja sredstva ulaže u projekte koje samo realizuje, a uz nesebičnu pomoć i savete saradnika i prijatelja. Samostalno odlučuje kako će se novac rasporediti, koji društveni problem će pokušati da reši svojom inicijativom ili projektom i kuda usmerava svoju strategiju.

Svaki projekat Udruženja “Živojin Mišić” koji je kasnije usledio vođen je upravo idejom da na sve dostupne načine inspiriše mlade ljude da se odvaže, budu hrabri i inovativni, vispreni i da sami stvore svoje prilike, jednom rečju – postanu i sami preduzetnici.

Nakon osnivanja, stabilizacije i pažljivog struktuiranja ideje i ciljeva, usledile su uspešne realizacije prvih projekata – “Nove nade šaha” i “Najbolji edukatori Srbije” 2014. godine. Ovim projektima je Udruženje zagrebalo u osnove problema, odnosno izvore dobrih osobina i znanja ljudi – šah i strateško razmišljanje, i obrazovanje i svestranost mladih.

Briga o napretku dece u Srbiji i i onima koji imaju moć da ih izvedu na pravi put i učine ih stabilnim i velikim ljudima, naša je vodilja.

ZM-patern

ZaštoŽivojin Mišić?

  • Udruženje je dobilo ime po jednom od najvećih srpskih vojskovođa, Živojinu Mišiću, kao čoveku koji je pokazao neverovatno znanje, inovativnost i sposobnost za strateško planiranje, što su ključne osobine svakog preduzetnika.
    Živojin Mišić je prošao put od seoskog pastira do jednog od najpoznatijih savezničkih vojskovođa u Prvom svetskom ratu. Udruženje ima za cilj da na sličan način inspiriše mlade i pokaže im da se svako može popeti do svetskog vrha, bez obzira na poreklo i status.
  • Bio je talentovan i obrazovan, imao širinu u shvatanju i bio je otvoren i voljan da uči iz svetske prakse, a uvek posvećen i predan svom pozivu i zemlji. Rad i predanost, strast i posvećenost su tajne uspeha uspešnih preduzetnika i danas, bilo u nauci, umetnosti, privredi ili vojsci.
  • Svojom odvažnošću i oštroumnošću, iskustvom i skromnosti, Živojin Mišić je ispisao najslavnije stranice srpske istorije, a u današnje vreme nam se čini da se njegovo ime ne slavi onoliko koliko je zadužio i proslavio Srbiju.
  • Zbog toga želimo da naše Udruženje koje podstiče osobine koje su krasile  samog Živojina Mišića nosi upravo njegovo ime.

Želja da unapredimo društvo i vratimo mu jedan deo dobiti rezultirala je osnivanjem Udruženja za podsticanje preduzetništva u Srbiji. Kako smo i sami preduzetnici, smatramo da je pokretanje sopstvenog biznisa, samozapošljavanje i zapošljavanje drugih siguran način za ekonomski napredak i oporavak zemlje. Želimo da inspirišemo, ohrabrimo i edukujemo mlade da se upuste u kreiranje spostvenih proizvoda i da podignemo svest o njegovom značaju.

vladimir-prelovac

Vladimir Prelovac

osnivač