Uspešno realizovane pete „Nove nade šaha“!

U subotu 20. maja 2017. godine uspešno je realizovan, petu godinu za redom, projekat „Nove nade šaha“. I ove godine se održalo 7 različitih turnira u Centralnom domu Vojske Srbije u Beogradu, gde je šahovsku snagu odmerilo 108 takmičara. Kada su prošle godine povučeni prvi potezi u ovoj velelepnoj građevini, to je označilo prekid pauze koja je trajala 20-ak godina od poslednjeg održanog turnira. Nekada su na ovom mestu organizovani najjači šahovski događaji u Jugoslavi i Srbiji. Ove godine Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ u saradnji sa Vojsnom Gimnazijom i Vojnom Akademijom okupilo je decu, roditelje, učenike Vojne gimnazije i kadete Vojne akademije, vojnike, oficire, penzionisane starešine Vojske Srbije, šahovske amatere i predstavnike IT kompanija koji su zaljubljenici u šah.

Svečano otvaranje manifestacije obeležio je dečji hor Predškolske ustanove „11. april“ sa Novog Beograda himnom svojih šahovskih takmičenja „Šah je prava čarolija“. Mališani su ponovo u svoju pesmu i nastup uključili i čitavu publiku, pa je atmosfera bila na vrhuncu od samog početka.

Nakon sjajnog nastupa hora, takmičari i publika pozdravljeni su govorima potpukovnika Davorina Mikluca, u ime domaćina i Vojne akademije, zatim potpukovnika Veljka Bućkovića koji svojom besedom o Aleksandru Mišiću, sinu proslavljenog srpskog vojvode Živojina Mišića, ni ove godine nije ostavio nikoga ravnodušnim.  Nakon toga obratila se i Ivona Jovanović ispred Udruženja „Živojin Mišić“.

Povlačenjem prvog poteza, koji su izveli potpukovnik Davorin Mikluc i predstavnica Udruženja, Ivona Jovanović, otpočeli su peti šahovski turniri „Nove nade šaha 2017“.

Kategorija: Broj učesnika:
Turnir predškolaca 9
Turnir dece do 10 godina 8
Turnir dece od 14 godina 26
Turnir dece do 18 godina 8
Turnir šahovskih amatera 8
Ekipni turnir IT kompanija 16 (8 ekipa)
Ekipni turnir pripadnika Vojske Srbije 35 (8 ekipa)

Fotografije sa događaja možete pogledati na FB stranici Udruženja, a na sledećem linku možete videti i pobednike turnira.

Zahvaljujemo se na neumornoj energiji i pomoći Vojne gimnazije i Vojne akademije u organizaciji događaja, kao i Domu Vojske Srbije, sudijama, prijateljima i saradnicima. Velika zahvalnost glavnom šahovskom sudiji i već tradicionalno šahovskom organizatoru Nebojši Baraliću na nesvakidašnjoj energiji, posvećenosti i ljubavi prema šahovskoj borbi.

Do „Novih nada šaha 2018“,

Vaše Udruženje „Živojin Mišić“

Vrati me na vrh