Nagrada „Zlatna plaketa opštine“ iz ugla Najboljeg edukatora Srbije

Opština Sopot je 2. jula dodelila je “Zlatnu plaketu opštine” najuspešnijim pravnim licima i pojedincima za postignute rezultate i dostignuća u različitim oblastima u 2019. godini.

Među pobednicima našla se i jedna od 69 Najboljih edukatora Srbije, Lidija Videnović koja je nagrađena u oblasti obrazovanja, za postignute rezultate. 

Ova nagrada je posebno značajna kao priznanje u oblasti obrazovanja. Na našoj opštini je dodeljena za prosvetne radnike prvi put prošle godine, i sada drugi put. Ranije je dodeljivana učenicima generacije srednjih škola. Posebna mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnik ,,Zlatne plakete“ za našu opštinu.

Da bismo bili dobitnici ovakvih nagrada kao i NES nagrade potrebno je ulagati ogroman trud i napor od početka svog radnog veka, a ne poslednjih godina. U svom radnom veku sam od 1989. kada sam počela da radim prepoznata od strane savetnika, kolega, direktora, učenika, roditelja. 

Svi su mi govorili da nešto drugačije sa decom radim, da imam odličnu sardnju sa roditeljima, ali ja sam mislila da je to naša dužnost. Onda sam krenula svoj rad da dograđujem, pisanjem udžbenika, da ono što je dobro iz moje prakse prenesem i drugima, Krenula sam u organizaciju sa kolegama i koleginicama iz svoje škole, a zatim i širom Srbije da organizujem radionice, koje su postale sastavni deo mojih akreditovanih programa.

 Sa učenicima sam učila u raznim ambijentima, organizovala im razna iznenađenja tokom nastave i gostovanja, osluškivala njihove želje i ideje i realizovala kad god je to moguće. posle 20 godina rada  počele su polako da se nižu nagrade. 

Prvo nagrada ,,Najinovativniji učitelj u Srbiji“, niz nagrada za razna takmičenja, nagrada NES i sada Zlatna plaketa. Nakon dobijanja NES nagrade mnogo toga se u mom radnom veku menja. Želja za još većim radom, unapređivanjem nastave, stalnim razmišljanjem šta je za obrazovanje najbolje u našoj zemlji. Moj moto je da upornost i rad uvek pobeđuje. treba biti strpljiv i dosledan u svom radu. 

Iza mene su generacije učenika koje su izuzetni studenti i đaci. Svaka nagrada koju dobijemo nam bude vetar u leđa. zato ovom prilikom se još jednom zahvaljujem Udruženju ,,Živojin Mišić“ koje je prepoznalo moj rad i stavilo me na razmišljanje šta još mogu do kraja svog radnog veka.

Komentari su onemogućeni.