Dodeljena su priznanja Najboljim edukatorima Srbije 2017. godine

Na svečanosti povodom dodele Nagrade Najbolji edukatori Srbije, danas je uručeno 11 priznanja najboljim edukatorima naše zemlje, u prostorijama Kluba Poslanika u Beogradu, a u  organizaciji neprofitnog, nevladinog Udruženja za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“.

Prilikom otvaranja svečanosti, prisutnima se obratila Ivona Jovanović, koordinatorka Udruženja ,,Živojin Mišić’’, istakavši ponos Udruženja jer, četvrtu godinu za redom, nagrada Udruženja ide onima koji svojom posebnošću u radu, preduzetničkim duhom i energijom doprinose razvoju preduzetništva, kao i obrazovnog sistema u Srbiji. ,, Danas možemo da se pohvalimo da oko sebe imamo jak tim koji sada broji 59 edukatora, kao i članove komisije koji nam, iz godine u godinu, pomažu da do istih dođemo kako bi Projekat izgledao onako kako izgleda danas, a mi smo rešeni da ga unapređujemo i dalje!“

Prisutnima su se obratile kolege i iz prethodne tri generacije Najboljih edukatora Srbije, kao i jedan od predstavnika komisije Nagrade Najbolji edukatori Srbije 2017. ,,Danas smo ovde jer ste prošli ozbiljnu, detaljnu selekciju. Danas ste ovde jer ste posebni i drugačiji i jer menjate fizionomiju obrazovanja ove zemlje’’, rekla je Tatjana Marković Topalović, dobitnica nagrade Najbolji edukatori Srbije 2014 i objasnila da ‘’Udruženje Živojin Mišić bira, nagrađuje, menja i istrajava u procesu unapređenja obrazovanja i preduzetništva, a ova nagrada ima moralnu vrednost za svakog obrazovnog radnika’’.

Ispred komisije koja je učestvovala u procesu selekcije ovogodišnjih najboljih edukatora, prisutnima se obratila Dragica Pavlović Babić, Koordinator PISA istraživanja u Srbiji i saradnik Instituta za psihologiju u oblasti obrazovanja istakavši da je ‘’ovo retka prilika kada o obrazovanju govorimo afirmativno i kada malim, a snažnim korcima menjamo obrazovanje’’. 

Nakon svečane dodele, četiri generacije edukatora Srbije učestvovali su u radionicama koje su kolege organizovane (nastavnici – nastavnicima), kao i u fokus grupama sa ciljem da jedni drugima objasne inicijative na kojima rade i pozovu kolege na akciju odnosno, da podrže inicijative i, tokom naredne godine, od njih naprave lokalne i nacionalne projekte. Shodno zainteresovanosti edukatora, Udruženje ,,Živojin Mišić’’ podržaće realizaciju inicijativa tokom 2018. godine.

Komentari su onemogućeni.