Izabrani Najbolji edukatori Srbije za 2015. godinu!

Velika je čast i zadovoljstvo i ove godine predstaviti prosvetne radnike Srbije koji su svojom inovativnošću, spremnošću da i sami uče i da razvijaju talente i veštine svojih učenika zaslužili da dobiju priznanje “Najbolji edukatori Srbije”.

Od ukupno 330 pristiglih prijava, titulu najboljih poneće 16 edukatora, od čega je među nagrađenima 6 učiteljica, 4 nastavnika osnovnih i 6 nastavnika srednjih škola. Edukatori dolaze iz različitih delova Srbije, pa tako ove godine imamo nagrađene iz Aleksinca, Bečeja, Vršca, Žagubice, Kovina, Kikinde, Loznice, Niša, Novog Sada, Paraćina, Prokuplja, Petrovca na Mlavi, Ćuprije, Sombora i Sremskih Karlovaca.

U izboru najboljih su pored Udruženja učestvovali prošlogodišnji edukatori, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Olivera Todorović ispred Centra za razvoj zaposlenih u obrazovanju (ZUOV), direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović i koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji Dragica Pavlović-Babić. Ove godine, sprovedena su tri kruga selekcije, a pri izboru se vrednovalo koliko su kandidati na času, u okviru redovne nastave i svojih predmeta, kreativni, zanimljivi i drugačiji. Važni kriterijumi su bili koliko su edukatori dobri primeri đacima, koliko se u sklopu nastave ili vannastavnih aktivnosti dodatno zalažu za razvijanje učenika, njihovih talenata, znanja i sposobnosti i koliko podstiču na razmišljanje i istraživanje, rad i trud.

Svi najbolji edukatori će pored ličnog dela nagrade dobiti i po 100.000 dinara za unapređenje svog rada, a novac može biti potrošen na realizaciju raznih projekata sa učenicima ili opremu koju nagrađeni smatraju korisnom za razvoj metoda učenja i pozitivnog uticaja na decu. Na ovaj način, želimo da im omogućimo da već postojeće ideje sprovedu u delo, ali i da podstaknemo nove ideje i projekte.

Ovom prilikom Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” kao realizator projekta želi da se zahvali svim učenicima, roditeljima i kolegama koji su prijavljivali kandidate i tako nam omogućili da i ove godine imamo zaista izuzetne edukatore, koji se slobodno mogu nazvati preduzetnicima u svom poslu. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i članovima komisije i prošlogodišnjim nagrađenim edukatorima na poverenju, vremenu i trudu koji su uložili u izbor najboljih i ovaj projekat. Novonagrađenim edukatorima želimo da im ovo priznanje bude podsticaj i inspiracija da i dalje budu pokretači pozitivnih promena u svom poslu i svojoj okolini.

Ko su nagrađeni edukatori možete pogledati ovde.

Komentari su onemogućeni.