Izabrani su Najbolji Edukatori Srbije 2016. godine!

Sa velikim zadovoljstvom i ove godine predstavljamo vam Najbolje eduaktore Srbije! Oni su svojim zalaganjem, radom, trudom, inovativnošću i proaktivnošću, zasluženo poneli titulu “Najbolji edukatori Srbije 2016!”

Iako smo ove godine kasnili sa objavom rezultata, zbog raznih promena u organizaciji, želimo da znate da nije bilo ni trenutka u kome smo pomislili da odustanemo od ovog projekta, i da nastavljamo da radimo na njemu kao i do sada! Izuzetna nam je čast što smo zajedno izabrali Najbolje i hvala vam na tome!

Od nešto više od 300 pristiglih prijava, titulu najboljih poneće i ove godine 16 edukatora, od čega je među nagrađenima 6 učiteljica, 4 nastavnika osnovnih i 6 nastavnika srednjih škola. Najbolji edukatori i ove godine dolaze iz različitih delova Srbije, kao što su Aleksinac, Bačka Palanka, Beograd, Čačak, Kikinda, Kragujevac, Kruševac, Kula, Niš, Odžaci, Pančevo i Novi Sad.

Najbolji su i ove godine prošli kroz oštru komisiju Udruženja, prošlogodišnjih edukatora, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Centra za razvoj zaposlenih u obrazovanju (ZUOV), direktora Matematičke gimnazije Srđana Ognjanovića i koordinatorke PISA istraživanja u Srbiji, Dragice Pavlović Babić. Edukatori su prošli tri kruga selekcije, a ono što se vrednovalo jeste koliko su oni na časovima, u okviru redovne nastave kreativni, drugačiji, i inovativni. Sa druge strane, koliko se dodatno zalažu za razvijanje učenika, odnosno koliko učestvuju u vannastavnim aktivnostima, i koliko su i sami primer svojim đacima.

Svi nagrađeni edukatori će pored ličnog dela nagrade dobiti i po 100.000 dinara za unapređenje svog rada, a novac može biti potrošen na realizaciju raznih projekata sa učenicima ili opremu koja može da unapredi razvoj učenika. Na ovaj način, želimo da ih podstaknemo i damo im potvrdu da su na pravom putu, kao i da već postojeće ideje sprovedu u delo, ali i da ostvare nove projekte.

Ovom prilikom Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” kao realizator projekta želi da se zahvali svim učenicima, roditeljima i kolegama koji su prijavljivali kandidate i tako nam omogućili da pronađemo najbolje od najboljih, za koje smatramo da su pravi primer preduzetnika u svom poslu.

Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i članovima komisije i prošlogodišnjim nagrađenim edukatorima na poverenju, vremenu i trudu koji su uložili u izbor najboljih i u sam projekat. Hvala vam beskrajno na tome, bez vas ovo ne bi bilo moguće!

Najboljim edukatorima Srbije za 2016. godinu želimo da se zahvalimo na svemu što rade, i nadamo se da će im ovo priznanje biti podsticaj da i dalje budu ti koji pokreću pozitivne promene u svojoj okolini.

Ko su nagrađeni edukatori možete pogledati ovde.

Komentari su onemogućeni.