Još jedne „Nove nade šaha“ uspešno realizovane!

Dobro takmičarsko raspoloženje i dečiji osjmesi su u subotu tokom čitavog dana ispunjavali svečanu salu Vojne gimnazije u Beogradu. Po treći put su se održali  šahovski turniri „Nove nade šaha“ 25. aprila, a ove godine na turnirima je učestvovao najveći broj šahista. Pored već tradicionalnih turnira dece do 10 i do 14 godina, turnira šahovskih amatera i ekipnog turnira Vojske Srbije, ove godine održani su i turnir predškolaca i ekipni turnir IT kompanija.

Sa zadovoljstvom moramo istći da su prva tri mesta na turniru dece do 10 godina zauzeli Stefan Tadić, Bogdan Vuković i Aleksa Petrović, a na turniru dece do 14 godina Velimir Ivić, Mihajlo Radovanović i Vukašin Grčić. Na turniru šahovskih amatera najbolji su bili Bojan Milanović, Rade Goljović i Aleksandar Radojičić, dok je na najbrojnijem ekipnom turniru Vojske Srbije ove godine učestovalo 10 ekipa. Prošlogodišnje prvo mesto odbranila je ekipa Vojnih penzionera, dok su drugo i treće mesto zauzele ekipe Garnizona Novi Sad i Vojne gimnazije.

Na turniru IT kompanija, koji je ove godine organizovan prvi put, učestvovalo je 7 ekipa iz firmi PSTech, youngculture, Microsoft Development Center Serbia i Devana Technologies. Najbolja je bila jedna od ekipa PSTecha, dok su drugo i treće mesto zauzele ekipe kompanije Microsoft. Turnir predškolaca, koji je ove godine takođe organizovan prvi put je bio revijalnog karaktera.

Želimo da se zahvalimo svim učesnicima i još jednom čestitamo pobednicima. Izuzetno smo srećni što projekat raste i što su turniri „Nove nade šaha“ prepoznati kao jedni od najlepših. Vidimo se i sledeće godine!

Komentari su onemogućeni.