Maturanti maratonci na Beogradskom maratonu

Biti jedan od najboljih edukatora u Srbiji ne znači samo učiti decu matematici, srpskom jeziku ili fizici, već znači i učiti ih važnim životnim lekcijama. Učiti ih kako da misle, kakav odnos da imaju prema drugima i kakav stav da imaju prema unapređenju sebe kao ličnosti. Učiti ih aktivizmu i zdravom životu upravo su vrednosti koje promoviše profesor fizičkog vaspitanja Zemunske gimnazije, Saša Porubski, kroz pokret Maturanti maratonci. Kroz prezentacije, tribine, treninge i takmičenja, Maturanti maratonci šire ideologiju zdravog i aktivnog načina života, a jedan od zadataka je da učenici istrče maraton kada postanu maturanti.

Ove godine je trčalo 250 maturanata, a šestoro njih je istrčalo ceo maraton. I pored kiše, mogla se osetiti samo pozitivna atmosfera, a crvene majice koje su nosili su im osigurale prepoznatljivost i zapaženost na stazi. Štand, opet u crvenoj boji, bio je pravi magnet za prolaznike i odličan način da šire svoju ideju.

Oduševljenje koje su gledaoci i prolaznici pokazali delimo i mi u Udruženju – raznolikost Najboljih edukatora koje smo nagradili prošle godine je velika snaga i nada projekata „Najbolji edukatori Srbije“. Čestitamo svim maturantima učesnicima uz želju da se sledeće godine broj maturanata maratonaca udvostruči!

Komentari su onemogućeni.