Moderno obrazovanje danas

Koji su najlakši načini da dođete do posla? Koji je najbolji odabir škole ili fakulteta? Kako znati koji posao će biti odlično plaćen?

Sve ovo pitanja su koja su pokrenuta u knjizi „Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru“, autora Dragana Varagića i Valentina Kuleta. Ova knjiga na jedan neobičan način analizira stanje na tržištu rada u našoj zemlji i šire, daje objašnjenja i savete, predloge i uputstva kako se spremiti za posao i zapošljavanje u 21. veku. Kako smo ovo prepoznali kao korisno štivo za srednjoškolce, odlučili smo, u saradnji sa autorima, da istoimenu knjigu podelimo svim srednjim školama u Srbiji.

Pored toga, jedan od autora knjige Dragan Varagić drži niz predavanja na temu zapošljavanja širom Srbije, za učenike završnih razreda srednjih škola, a tom prilikom i škole iz tih mesta i okoline dobijaju svoje primerke knjige.

Kako je na red došao Beograd, odlučili smo da napravimo korak više! Ovom prilikom želimo da pozovemo sve nastavnike srednjih škola u Beogradu, kao i direktore i pedagoge, na predavanje Dragana Varagića u ComTrade školi (na Savskom nasipu broj 7, Beograd) u utorak, 03. oktobra sa početkom u 14h.

Nakon predavanja organizovaćemo i panel diskusiju na temu „Moderno obrazovanje danas“, a panelisti će biti:

Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije.

Sonja Jovanović, HR kompanije Ernest&Young.

Nikoleta Rakočević, vlasnik Queen Victoria Education and Translations, profesor engleskog jezika i simultani prevodilac.

Srđan Radojčić, osnivač One Assessmenta.

Nemanja Granić, stipendista Računarskog fakulteta.

Moderator panela biće Zoran Stanojević, novinar RTS-a.

Cilj nam je da odgovorimo na pitanja šta su veštine i znanja potrebna za obavljanje posla u 21. veku, i da li naši učenici koji izlaze iz škola imaju ta znanja? Takođe, pošto je predavanje namenjeno nastavnicima, kako oni mogu da utiču na to da školuju decu spremniju za tržište rada? Kako svi mi kao sistem prevazilazimo ovaj problem.

Kako prosveta odgovara na ovaj problem, sa čime se suočavaju u velikim kompanijama kada dođu mladi ljudi, gde im ponuditi dodatna rešenja, i kako uspeti u jednoj zemlji kao što je naša.

Voleli bismo kada biste nam se pridružili na predavanju i panel diskusiji.

Nakon toga, do kraja školske godine, plan nam je da u svim školama održimo predavanje autora gde bismo mogli i da sve učenike škole upoznamo sa ovom temom.

Kako je bilo na predavanjima u drugim mestima možete pogledati na internet strani projekta.

Vidimo se!

Komentari su onemogućeni.