Najbolji edukatori Srbije donirali su knjige Osnovnoj školi “Miloš Gajić” u Donjoj Trešnjici

U petak, 25.03.2019.godine, mala seoska škola “Miloš Gajić” koja broji 11 učenika od 1. do 4. razreda, dobila je prvu školsku biblioteku!

Odakle ideja?

2016. godine, na trećoj dodeli nagrada Najboljim edukatorima Srbije, među 16 izuzetnih nagrađenih nastavnika našla se i Branislava Živanović, koja već dugi niz godina uspešno radi kao nastavnica defektologije u OŠ “Dušan Dulagić” u Beogradu.

Ova fenomenalna nastavnica još tada je na sastanku Najbojih edukatora Srbije predložila da jedna od zajedničkih akcija edukatora bude upravo to da se doniraju knjige deci koja nisu u mogućnosti da kupe iste, ili da ih nabave.


Udruženje je sa zadovoljstvom podržalo ovu akciju, jer je to jedan od načina da podstaknemo mlade da uče, da se razvijaju i da svet sagledaju iz više uglova.

Tokom prošlog leta, edukatori nagrađeni u prethodnim generacijama slali su knjige Udruženju, koje smo prošlog petka i poklonili onima kojima su bile namenjene. Poklonjeno je oko 200 knjiga na najrazličitije teme.

Zašto Donja Trešnjica?

Zašto je Branislava Živanović predložila baš Donju Trešnjicu? Kako kaže, kuriozitet ovog mesta je da je odatle poteklo 5 profesora Univerziteta, i da ju je uvek fasciniralo kako iz malih mesta izlaze tako veliki ljudi.


Nadamo se da ćemo podstaći i decu koja su u petak oplemenila svoju školu ovom bibliotekom, da uče i napreduju. Jer kao što kaže Lao Ce, “Učenje je kao veslanje uzvodno, čim se prestane, odmah se kreće nazad.” A čitanje jeste obrazovanje i učenje.

Zato su se pored dece, biblioteci obradovale i njihove porodice, koje će sada moći da čitaju mnogo više nego ranije.

Još jednom se zahvaljujemo Branislavi Živanović na sjajnoj inicijativi, kao i svim edukatorima koji su donirali knjige za decu iz Donje Trešnjice.

Komentari su onemogućeni.