Najbolji edukatori Srbije – Ma ko je bre nepismen?

„Ma ko je bre nepismen?“ je izložba koja na kreativan i originalan način upućuje na neke od karakterističnih pravopisnih grešaka koje se pojavjuju na javnim mestima i natpisima. Fotografije su prikupljene preko foto-konkursa koji je bio raspisan za učenike borskih osnovnih škola, a inicijator ove ideje je profesor srpskog jezika borske osnovne škole „3. oktobar“ i jedan od 16 najboljih edukatora proglašenih prošle godine, Saša Čorboloković.

Osim toga što čitava akcija skreće pražnju na najčešće pravopisne greške, kroz pronalaženje konkretnih grešaka učenici primenjuju svoje znanje, uče i obnavljaju gradivo i pozitivno utiču na svoje vršnjake. Na taj način, profeor Čorboloković je angažovao učenike i još jednom na neobičan i jedinstven način učio sa učenicima i van nastave.

Na konkurs je pristiglo 95 fotografija, od kojih je 40 izabrano za izložbu. Izložba je otvorena u borskoj biblioteci, a za autore fotografija sa najupečatljivijim greškama obezbeđene su i prigodne nagrade. Čestitamo na uspešnoj realizaciji ove divne ideje i unaped se radujemo novim.

Komentari su onemogućeni.