Obrazovanje je osnovno sredstvo za svetlu budućnost svih nas

Deca se ne sećaju onoga što pokušavate da ih naučite. Sećaju se onih koji su ih učili.”  -Jim Henson

Obrazovanje je osnovno sredstvo za svetlu budućnost svih nas. Možemo postići mnogo dobrih stvari  u životu koristeći ga kao alat. Ono nas čini civilizovanijim i pomaže nam da ostvarimo bolju poziciju u društvu i ostvarimo viši položaj na poslu, a pre svega da razumemo svet oko nas.

Pored roditelja, nastavnici su ti koji igraju važnu ulogu u našem odrastanju. Dobar učitelj ili nastavnik nam pomaže da postanemo dobro ljudsko biće u društvu i dobar građanin ove zemlje. Nastavnici znaju da su deca budućnost svake nacije.

Prema tome, mi verujemo da je budući razvoj bilo koje države u rukama nastavnika. Ono što postajemo u životu zavisi od od njih. Znanje stečeno u najranijem dobu i kasnije omogućava svakom pojedincu da bude sigurniji u odluke koje donosi, a kojih mu zavisi život. Otvara vrata različitim mogućnostima za postizanje boljih perspektiva u životu, i promoviše razvoj naše karijere. 

Kroz jake veze, nastavnici su u stanju da utiču na praktično svaki aspekt života svojih učenika, podučavajući ih važnim životnim lekcijama koje će im pomoći da prevaziđu prepreke kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

Izuzetni učitelji i nastavnici čine učenje zabavnim, podstiču decu zanimljivim časovima, uče ih kroz igru, podstiču ih na kritičko mišljenje, a to je ključno za uspeh učenika.

I ove godine, kao i proteklih pet, u potrazi smo za izuzetnim učiteljima i nastavnicima koji uvek idu korak napred i uvek rade nešto drugačije, koji rade inovativne stvari u nastavi, uče decu kako da budu bolji građani 21. veka.

Mi želimo da se nastavnicima da za pravo da pomeraju granice inovativnim predlozima. Kriterijumi po kojima biramo najbolje učitelje i nastavnike naše zemlje podrazumevaju da oni moraju da budu kreativni i inovativni, motisivani i pozitivni, majstori svog zanata, ali i organizovani tako da imaju jasan sistem rada. 

Treba da budu komunikativni i elokventni, da budu spremni da doživotno uče, da se usavršavaju u svakom polju. Edukatori igraju jednu od najvažnijih uloga u odrastanju dece, i susreću se sa svakodnevnim greškama učenika, zato moraju biti spremni da u svakoj situaciji posvete podjednaku pažnju učenicima, kako bi ih ohrabrili i podstakli da prevaziđu nedoumice i probleme. A najvažnije je da u svom poslu budu objektivni, principijalni ali i pravični. 

Ukoliko poznajete ovakvog učitelja ili nastavnika, pomozite nam da do njega i dođemo! Prijavite ih na konkurs za Najbolje edukatore Srbije na sledećem linku, i možda baš oni budu proglašeni za jedne od desetoro najboljih u Srbiji ove godine!

Mi verujemo da se za pozitivne primere u nastavi treba čuti, i da se znanje samo deljenjem umnožava. 

Komentari su onemogućeni.