Saopštenje za javnost

Poštovani Najbolji edukatori Srbije, saradnici i prijatelji Udruženja “Živojin Mišić” ovim saopštenjem želimo da vam se zahvalimo za višegodišnju kvalitetnu i uspešnu saradnju. 

Tokom 2013.godine Udruženje “Živojin Mišić” pokrenuto je sa ciljem da unapredi društvo u kome živimo kroz različite obrazovne projekte i akcije. Smatramo da smo u tome uspeli i da smo otvorili vrata mnogim novim udruženjima koja se bave istim ili sličnim vidovima aktivnosti.

Danas, kada se osvrnemo na naših prethodnih devet godina postojanja, sa ponosom konstatujemo da smo, tokom našeg rada: 

  • Nagradili 95 izuzetnih učitelja i nastavnika širom Srbije u osam generacija izbora za “Najbolji edukatori Srbije”
  • Da je Srbija tri puta imala predstavnika u 50 najboljih nastavnika sveta prema selekciji “Global Teacher Prize”
  • Da je u okviru projekta “Nove nade šaha” nagrađeno više od 650 mladih šahista
  • Da je knjiga koja analizira i promoviše značaj preduzetništva “Kako do posla u 21.veku” podeljena u više od 20 gradova u Srbiji
  • Da je zid “Before I die” na Adi Ciganliji u Beogradu  napunio svojih sedam godina postojanja i da će nastaviti da postoji. 

Svi pomenuti projekti čine mozaik rada našeg i vašeg Udruženja.

Osnivač Udruženja, Vladimir Prelovac, zajedno sa članovima UO Udruženja, zadovoljni su radom i uticajem koje su različite akcije i projekti učinili u našem društvu i zemlji.

Na osnovu toga, informišemo javnost da će se aktivnosti Udruženja “Živojin Mišić” zamrznuti na neodređeno vreme u narednom periodu.

Gospodin Prelovac i ostali učesnici u radu i funkcionisanju Udruženja, toplo se zahvaljuju svim kolegama saradnicima i dobornamernim kritičarima, koji su bili veliki oslonac i podrška Udruženju kroz niz godina rada i saradnje sa različitim subjektima u svetu obrazovanja, šaha, filma, medija i drugim oblastima. 

S poštovanjem,

Tim Udruženja “Živojin Mišić” 

26.04.2022.godine u Beogradu

 

Komentari su onemogućeni.