Svečano uručena priznanja Najboljim edukatorima Srbije

U ponedeljak, 9. marta svečano su dodeljena priznanja 16 edukatora, koji su krajem prošle godine objavljeni u okviru našeg projekta „Najbolji edukatori Srbije“.

U okviru projekta, nagrađeno je 16 učitelja, nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. Svi edukatori su pored lične nagrade, nagrađeni i sa po 100.000 dinara, koje u narednih godinu dana mogu iskoristiti za rad sa učenicima, odnosno za finansiranje različitih aktivnosti i projekata kojima unapređuju znanje i veštine učenika. U odabiru najboljih su, pored predstavnika Udruženja učestvovali predstavnici ministarstva prosvete, kao i direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović i Dragiva Pavlović Babić, koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji.

Na svečanoj dodeli priznanja ministar Verbić istakao je važnost podrške koju treba pružiti nastavnicima, a time i učenicima, dok je predsednik Udruženja gospodin Vladimir Prelovac poručio nagrađenim edukatorima da nastave sa svojim angažmanom i budu promena koju žele da vide oko sebe.

Kroz ovaj projekat, organizatori žele da istaknu one učitelje, nastavnike i profesore koji su kreativni i inspirativni, čiji su časovi drugačiji i zanimljivi, koji organizuju najrazličitije vannastavne aktivnosti i koji decu podstiču na rad, istraživanje i proaktivnost. Organizatori se zahvaljuju edukatorima koji čine izuzetne napore i kroz ovaj projekat im poručuju da se to ceni, i da se nadaju da će oni biti pozitivni primeri svojim kolegama.

Komentari su onemogućeni.