Učenička kompanija – preduzetnički poduhvat učenika profesora Vukašina Vasića

Prošla su tri meseca od objavljivanja 16 Najboljih edukatora Srbije za 2014. godinu, a prvi poduhvati naših edukatora su počeli da se realizuju. Tako je profesor Srednje ekonomske škole „Nada Dimić“ iz Zemuna, Vukašin Vasić sa svojim učenicima Markom Parojčićem, Anom Kotur, Andrijanom Arsić, Viktorom Bioracićem i Ognjenom Lazarevićem pokrenuo projekat „Učenička kompanija“, u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji.

Marko, Ana, Andrijana, Viktor i Ognjen vođeni profesorom Vasićem su svoju ideju za osnivanje prvog srpskog MOOC-a (Massive Open Online Course) sproveli u delo uz pomoć Univerziteta Singidunum i nazvali ga INEXPERTA – Znanje za 21. vek (inexperta.rs). Preko ovog portala svi zainteresovani besplatno mogu pohađati kurseve, a nakon uspešno odslušanih kurseva dobijaju PDF sertifikate potpisane od strane profesora. Učenici su 19. marta u Novom Sadu predstavili svoju kompaniju na Sajmu učeničkih kompanija, a INEXPERTA se plasirala na nacionalno finale.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao Udruženje za podsticanje preduzetništva, a u okviru projekta Najbolji edukatori Srbije podržali srednjoškolsku preduzetničku ideju i pomogli njenu realizaciju. Realizacija ovakvog projekta je direktna potvrda da su titulu Najboljih edukatora poneli pravi učitelji, nastavnici i profesori. Želimo puno sreće i uspešan napredak projekta našem profesoru Vasiću i njegovim učenicima.

Komentari su onemogućeni.