Udruženje „Živojin Mišić“ proglasilo je osmu generaciju Najboljih edukatora Srbije!

Osmu godinu za redom, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola širom Srbije borili su se za titulu Najboljih edukatora Srbije. Kao i svake godine pristiglo je dosta kvalitetnih prijava, a mi smo odabrali 6 izuzetnih nastavnika! 

Ko su Najbolji edukatori Srbije? 

To su učitelji i nastavnici koji se svakodnevno ističu u svom radu. Učitelji i nastavnici koji su inovativni, proaktivni, kreativni, pozitivni, pravedni i spremni na celoživotno učenje. 

Nakon dugog perioda selekcije koji je trajao 6 meseci, većinskim glasanjem  članova komisije izabrali smo 6 pobednika konkursa za Najbolje edukatore Srbije. 

Najbolji edukatori Srbije za 2021. godinu su:  

Bojana Molnar, nastavnica biologije u OŠ „2.oktobar“ iz Zrenjanina,

Daniela Ćuk, nastavnica engleskog jezika i književnosti u OŠ „Petefi Šandor“ iz Bečeja,

Dalibor Todorović, nastavnik računarske grupe predmeta u Gimnaziji „9.maj“ iz Niša,

Jovica Plavšić, nastavnik hemije u Desetoj beogradskoj gimnaziji „Mihajlo Pupin“ iz Beograda,

Lidija Pantić, nastavnica francuskog jezika u OŠ „Đura Jakšić“ iz Ćuprije,

Predrag Vukosavljević, nastavnik informatike i računarstva u OŠ „Posavski partizani“ iz Obrenovca.

Imati titulu Najboljeg edukatora Srbije nije lako zaslužiti, zato odajemo priznanje ovim izvanrednim nastavnicima koji svojom posvećenošću i kreativnošću unapređuju obrazovanje i vaspitanje naše dece. Želimo da im poručimo da svoju titulu ponosno nose i da svoje znanje šire i na sledeće generacije kao što su to radili i do sada.

Najbolji edukatori Srbije za 2021. godinu dolaze iz 6 gradova i mesta iz naše zemlje i pokazuju da je obrazovanje vredno i da imamo sjajne nastavnike. 

Pored titule Najboljih edukatora Srbije naši pobednici dobiće ličnu nagradu, kao i nagradu u iznosu od 100.000 rsd koju mogu da upotrebe da unaprede svoj rad i realizuju projekte sa decom.

Ovogodišnji izbor Najboljih edukatora, pored Udruženja, pomogli su brojni članovi komisije, pre svega prošlogodišnji nagrađeni edukatori koji se neumorno trude da pronađu nove inspirativne kolege.

Dragica Pavlović Babić – koordinator PISA istraživanja u Srbiji i saradnik Instituta za psihologiju u oblasti obrazovanja,

Olga Nikolić – bivši glavni i odgovorni urednik Prosvetnog pregleda,

Predstavnici ZUOV-a, Jasna Petrović, Sanja Todorčev, Snežana Vićentić i Bojana Kostelac. 

Bez njih ovaj konkurs ne bi bio moguć. Hvala vam na satima koje ste proveli čitajući prijave, na kvalitetnim diskusijama i stručnosti koja nam pomaže iz godine u godinu da budemo sve bolji.

Želimo da se zahvalimo i onima koji su prijavili sjajne nastavnike i svima onima koji neumorno rade i svakodnevno pomeraju granice  Najbolji edukatori Srbije, bravo! Vi ste pokretačka snaga naše zemlje i nastavite da sijate. Vi ste šampioni!

 

Komentari su onemogućeni.