Udruženje Živojin Mišić postalo je nacionalni partner Yidan prize-a!

Najbolji edukatori Srbije imaju priliku da se bore za još jednu prestižnu nagradu u svetu

Neki kažu da je obrazovanje proces dobijanja informacija o okolnom svetu, i verovatno su u pravu. Ali zaboravljaju činjenicu da se informacije ne mogu pretvoriti u znanje bez obrazovanja. Kada govorimo o znanju, ne radi se samo o lekcijama iz udžbenika. Radi se o lekcijama života. To nas je inspirisalo da tragamo za novim projektima koji će srpsko obrazovanje dovesti na svetski nivo.

Ko je Dr. Charles Chen Yidan?

Dr. Charles Chen Yidan je jedan od najpoznatijih kineskih internet preduzetnika i filantropa 2016. godine uspostavio je nagradu Yidan sa misijom da svet učini boljim mestom, preko obrazovanja, jer veruje da je obrazovanje jedino koje može napraviti razliku u životu jednog pojedinca.

Veza Udruženja Živojin Mišić i nagrade Yidan

Oni koji prate naš rad, znaju da se trudimo da nastavnicima u našoj zemlji omogućimo što više prilika da svoj rad pokažu u svetu i da razmene dobre nastavne prakse sa najboljima, kako bi i naša deca imala bolje uslove za školovanje, ali i za život.

Zato smo stupili u kontakt sa fondacijom koja organizuje Yidan Prize. Nakon što smo ustanovili da imamo iste ciljeve kao dve nevladine organizacije, a to je da podstaknemo obrazovanje i damo na značaju najboljim nastavnicima koji obrazuju našu decu, sklopili smo ugovor sa fondacijom Yidan.

Time je Udruženje Živojin Mišić postalo organizacija koja ima pravo da nominuje najbolje nastavnike naše zemlje za takmičenje Yidan prize, preko projekta “Najbolji edukatori Srbije”. Danas, “Najbolji edukatori Srbije” su projekat koji je predkvalifikacija i za Yidan Prize i za Global Teacher Prize, dve velike svetske nagrade!

Ko ima pravo učešća?

Pravo učešća na konkursu za „Yidan Prize” imaju svi učitelji, nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola koji su dobitnici nagrade „Najbolji edukatori Srbije”, koji aktivno rade u nastavi.

Najbolji edukatori Srbije mogu da se prijave na ovo prestižno takmičenje preko aplikacione forme koju dobijaju od Udruženja Živojin Mišić. Udruženje će u skladu sa kriterijumima “Yidan Prize”-a, do pet najboljih aplikacionih formulara prevesti i prijaviti kanidate za takmičenje “Yidan Prize”.

Kako kandidati na ovo takmičenje ne mogu da se prijave samostalno, već samo preko Udruženja, koje je sada i nacionalni partner “Yidan Prize”-a, smatramo ovo velikim benefitom za naše nastavnike, Najbolje edukatore Srbije.  

Šta je nagrada?

Yidan nagrada dodeljuje se pojedincima sa izuzetnim dostignućima u istraživanju i razvoju u oblasti obrazovanja.

Yidan nagrada prepoznaje i podržava pojedince širom sveta čije inovacije imaju održiv uticaj na obrazovni sistem današnjice i budućnosti.

Nagrada se dodeljuje jednom godišnje i ima za cilj da osnaži kreatore promena u obrazovanju, da izgradi globalnu zajednicu obrazovnih vođa i da stvori dugotrajne, pozitivne uticaje na čovečanstvo u celini.

Svaki dobitnik nagrade Yidan (bilo pojedinac ili tim do tri člana) će dobiti sertifikat, zlatnu medalju i HK $ 30 miliona (oko US $ 3.9 miliona) nagrade – polovina je gotovinska nagrada a preostala polovina može se iskoristiti kao projektni fond, u vremenskom periodu od tri godine.

Više o prošlogodišnjim pobednicima ovog prestižnog takmičenja, najboljim nastavnicima u oblasti istraživanja i razvoja obrazovanja, možete pročitati ovde, a mi se nadamo da ćemo uskoro na njihovom mestu videti i nekoga od Najboljih edukatora Srbije!

Ovim putem želimo da podstaknemo sadašnje ali i buduće generacije Najboljih edukatora Srbije da se prijave, i pokažu svetu da je srpsko obrazovanje na svetskom nivou! Prijave su u toku!

Više o ovoj prestižnoj nagradi možete pročitati ovde!

Komentari su onemogućeni.