Uručena su priznanja sedmoj generaciji Najboljh edukatora Srbije!

U svečanoj sali hotela Moskva u Beogradu, uručeno je 10 priznanja 

Najboljim edukatorima Srbije za 2020.godinu! 

Početak svečanosti otvorila je Ivona Jovanović, koordinatorka Udruženja “Živojin Mišić”, koja je poželela dobrodošlicu novonagrađenim učiteljima i nastavnicima ističući da danas zajednica Najboljih edukatora Srbije broji 89 edukatora i da je to ozbiljan broj ljudi koji menja sistem i obrazovanje. 

Zbog epidemiološke situacije, svečanost je imala zatvoren karakter. Svečanosti su prisustvovali  predstavnici Udruženja “Živojin Mišić” i novonagrađeni edukatori uz poštovanje propisanih epidemiolških mera. 

U izboru novonagrađenih edukatora učestovali su članovi komisije: 

 • Nagrađeni edukatori prethodnih generacija
 • Dragica Pavlović Babić, koordinator PISA istraživanja u Srbiji i saradnik Instituta za psihologiju u oblasti obrazovanja
 • Olga Nikolić, glavni i odgovorni urednik Prosvetnog pregleda
 • Predstavnici ZUOV-a, Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju
 • Srđan Verbić, bivši ministar prosvete i 
 • Vigor Majić, bivši direktor Istraživačke stanice Petnica

Iako članovi komisije nisu prisustvovali uživo svečanoj dodeli nagrada, imali smo prilike da čujemo da su ponosni na ovogodišnji izbor. Putem videa obratila se Jasna Đurović, u ime Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Ona je navela da su meseci izbora ispred njih bili jako težak zadatak jer su svi učesnici konkursa bili sjajni i da je zadovoljstvo bilo čitati pristigle prijave učitelja i nastavnika. Čestitala je novonagrađenima na tituli i na njihovoj posvećenosti i kreativnosti u radu. 

Tokom svečanosti, jedna od prethodno nagrađenih edukatora za 2014.godinu, Ivana Krulj, nastavnica fizike u OŠ ,,Đura Jakšić” u Ćupriji uključila se uživo putem Zoom platforme i novonagrađenima poželela dobrodošlicu u ime nagrađene generacije za 2014.godinu. U svom govoru istakla je da su Najbolji edukatori Srbije nova snaga koja će generisati vetar promena u obrazovnom sistemu naše zemlje. Pored toga, Najbolje edukatore Srbije uporedila je sa Galiejom, Magelanom, Gagarinom, divovima koji su vredni divljenja i još jednom ih pozvala da zajedno stvaraju nove promene u našem obrazovnom sistemu. 

Nakon uručivanja nagrada, obratili su se i Najbolji edukatori Srbije za 2020.godinu. Zbog situacije u svetu ove godine je pored redovnog obrasca bio otvoren i pandemijski obrazac. Najbolji edukatori Srbije za 2020.godinu u okviru pandemijskog obrasca su:  

 1. Dejan Bošković, nastavnik biologije u OŠ ,, Ivo Andrić“ u Beogradu
 2. Marta Kiš Buterer, nastavnica likovne kulture u OŠ ,,Petefi Šandor“ u Novom Sadu
 3. Predrag Starčević, učitelj u OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu

Najbolji edukatori Srbije za 2020. godinu u okviru redovnog obrasca su:

 1. Biljana Uskoković Brković, nastavnica biologije u OŠ ,,Milica Pavlović“ u Čačku
 2. Iva Subotić Krasojević, nastavnica istorije umetnosti u srednje – stručnoj školi ,,Tehnoart“ u Beogradu
 3. Marjan Milanov, nastavnik engleskog jezika u OŠ sa domom učenika „Dobrinka Bogdanović“ u selu Strelac i Srednjoj školi „Vuk Karadžić“ sa domom učenika u Babušnici
 4. Milan Petrović, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji ,,Svetozar Marković” u Nišu
 5. Nevena Perić, učiteljica u OŠ ,,Dimitrije Davidović“ u Smederevu
 6. Sandra Maksimović, nastavnica srpskog jezika i književnosti u OŠ ,,Sveti Sava“ u Kruševcu
 7. Tanja Olear Gojić, učiteljica u OŠ ,,Dragan Lukić“ u Beogradu 

Više o nagrađenim možete pročitati ovde.

Nakon svečane dodele nagrada, edukatori su prisustvovali prezentaciji novog projekta Udruženja “Živojin Mišić”, platformi za usavršavanje nastavnika. 

Ponosni smo na naše edukatore koji su sa nama podelili svoju pozitivnu energiju, znanja, mišljenja i još jednom dokazali da su sa pravom dobili titulu Najboljih edukatora Srbije! 

Komentari su onemogućeni.