Uspešno realizovane četvrte „Nove nade šaha“!

U subotu 11. juna 2016. godine uspešno je realizovan, četvrtu godinu za redom, projekat „Nove nade šaha“, a ovoga puta se 7 različitih turnira održalo u Centralnom domu Vojske Srbije u Beogradu, gde je šahovsku snagu odmerilo 126 takmičara.

Svečano otvaranje manifestacije obeležio je dečji hor Predškolske ustanove „11. april“ sa Novog Beograda himnom svojih šahovskih takmičenja „Šah je prava čarolija“. Mališani su ubrzo uključili u svoju pesmu i nastup i čitavu publiku, pa je atmosfera na samom početku takmičenja bila razdragana i nezaboravna.

Nakon ovog ljupkog nastupa, takmičari i publika pozdravljeni su govorima potpukovnika Davorina Mikluca, u ime domaćina i Vojne akademije, zatim Vladimira Prelovca, predsednika Udruženja „Živojin Mišić“, a potpukovnik Veljko Bućković svojom besedom o Prvom svetskom ratu ni ove godine nije ostavio nikoga ravnodušnim. Kulturno-umetnički program svečanog otvaranja upotpunili su učenici Vojne gimnazije koji su izveli „Marš na Drinu“.

Povlačenjem prvog poteza, koji su izveli potpukovnik Davorin Mikluc i predsednik Udruženja, Vladimir Prelovac, otpočeli su četvrti šahovski turniri „Nove nade šaha 2016“.

Kategorija:Broj učesnika:
Turnir predškolaca12
Turnir dece do 10 godina8
Turnir dece od 14 godina24
Turnir dece do 18 godina10
Turnir šahovskih amatera22
Ekipni turnir IT kompanija18 (9 ekipa)
Ekipni turnir pripadnika Vojske Srbije32 (8 ekipa)

Fotografije sa događaja možete pogledati na FB stranici Udruženja, a detaljni rezultati projekta biće objavljeni na stranici projekta, 14. juna 2016.

Zahvaljujemo se na neumornoj energiji i pomoći Vojne gimnazije i Vojne akademije u organizaciji događaja, kao i Domu Vojske Srbije, sudijama, prijateljima i saradnicima. Velika zahvalnost glavnom šahovskom sudiji i već tradicionalno šahovskom organizatoru Nebojši Baraliću na nesvakidašnjoj energiji, posvećenosti i ljubavi prema šahovskoj borbi.

Do „Novih nada šaha 2017“,

Vaše Udruženje „Živojin Mišić“.

Komentari su onemogućeni.