Uspešno realizovane pete „Nove nade šaha“!

U subotu 20. maja 2017. godine uspešno je realizovan, petu godinu za redom, projekat „Nove nade šaha“. I ove godine se održalo 7 različitih turnira u Centralnom domu Vojske Srbije u Beogradu, gde je šahovsku snagu odmerilo 108 takmičara. Kada su prošle godine povučeni prvi potezi u ovoj velelepnoj građevini, to je označilo prekid pauze koja je trajala 20-ak godina od poslednjeg održanog turnira. Nekada su na ovom mestu organizovani najjači šahovski događaji u Jugoslavi i Srbiji. Ove godine Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ u saradnji sa Vojsnom Gimnazijom i Vojnom Akademijom okupilo je decu, roditelje, učenike Vojne gimnazije i kadete Vojne akademije, vojnike, oficire, penzionisane starešine Vojske Srbije, šahovske amatere i predstavnike IT kompanija koji su zaljubljenici u šah.

Svečano otvaranje manifestacije obeležio je dečji hor Predškolske ustanove „11. april“ sa Novog Beograda himnom svojih šahovskih takmičenja „Šah je prava čarolija“. Mališani su ponovo u svoju pesmu i nastup uključili i čitavu publiku, pa je atmosfera bila na vrhuncu od samog početka.

Nakon sjajnog nastupa hora, takmičari i publika pozdravljeni su govorima potpukovnika Davorina Mikluca, u ime domaćina i Vojne akademije, zatim potpukovnika Veljka Bućkovića koji svojom besedom o Aleksandru Mišiću, sinu proslavljenog srpskog vojvode Živojina Mišića, ni ove godine nije ostavio nikoga ravnodušnim.  Nakon toga obratila se i Ivona Jovanović ispred Udruženja „Živojin Mišić“.

Povlačenjem prvog poteza, koji su izveli potpukovnik Davorin Mikluc i predstavnica Udruženja, Ivona Jovanović, otpočeli su peti šahovski turniri „Nove nade šaha 2017“.

Kategorija:Broj učesnika:
Turnir predškolaca9
Turnir dece do 10 godina8
Turnir dece od 14 godina26
Turnir dece do 18 godina8
Turnir šahovskih amatera8
Ekipni turnir IT kompanija16 (8 ekipa)
Ekipni turnir pripadnika Vojske Srbije35 (8 ekipa)

Fotografije sa događaja možete pogledati na FB stranici Udruženja.

Zahvaljujemo se na neumornoj energiji i pomoći Vojne gimnazije i Vojne akademije u organizaciji događaja, kao i Domu Vojske Srbije, sudijama, prijateljima i saradnicima. Velika zahvalnost glavnom šahovskom sudiji i već tradicionalno šahovskom organizatoru Nebojši Baraliću na nesvakidašnjoj energiji, posvećenosti i ljubavi prema šahovskoj borbi.

Do „Novih nada šaha 2018“,

Vaše Udruženje „Živojin Mišić“

Komentari su onemogućeni.