Vladimir Prelovac i Udruženje „Živojin Mišić“ dobitnici priznanja za razvoj filantropije u Srbiji!

Srpsko filantropsko udruženje iz Njujorka odalo je priznanje Vladimiru Prelovcu i Udruženju „Živojin Mišić” za doprinos razvoju filantropije u Srbiji!

Udruženje „Živojin Mišić“, po rečima Srpskog filantropskog udruženja, zaslužilo je ovo priznanje jer već 7 godina zaredom nagrađuje izuzetne učitelje i nastavnike u Srbiji kroz projekat Najbolji edukatori Srbije.

Iz Srpskog filantropskog udruženja ističu:
“Nije preterano reći da nastavnici koji mladima ulivaju samopouzdanje, inspirišu ih da posegnu za svojim snovima i daju im oruđe za uspeh, istinski podižu čitava društva.
Već sedam godina Udruženje „Živojin Mišić“ pronalazi inovativne, proaktivne i inspirativne nastavnike osnovnih i srednjih škola u Srbiji i nagrađuje ih novčano, pokazujući poštovanje prema profesiji, i inspirišući nastavnike da postignu najbolje u učionici. Kada smo razmatrali nominacije za ovogodišnju nagradu, Udruženje „Živojin Mišić” se istaklo velikim optimizmom, pažljivim fokusom na veštine potrebne za uspeh u današnjem svetu koji se stalno menja i ogromnim uticajem na najvažniji segment stanovništva – mlade. Čestitamo gospodinu Prelovcu i Udruženju „Živojin Mišić” na ovoj nagradi”.

Srpsko filantropsko udruženje je neprofitna, nepolitička i nereligijska organizacija sa sedištem u Njujorku. Udruženje je posvećeno projektima i inicijativama za osnaživanje srpske zajednice kroz pružanje mogućnosti onima kojima je to potrebno i očuvanje srpskog nasleđa.

Jedna od aktivnosti Udruženja su i Gala večeri koje održava od 2019.godine sa ciljem povezivanja i jačanja odnosa Srba u dijaspori. U okviru Gala večeri Udruženje uručuje priznanja pojedincima i organizacijama čiji je dobrotvorni rad doprineo boljitku života srpske zajednice u Srbiji i dijaspori.

Ove godine drugo Gala veče održano je 12.novembra u Njujorku i u kategoriji organizacije koja deluje u Srbiji, priznanje za razvoj filantropije dobili su Vladimir Prelovac i Udruženje „Živojin Mišić”. Pored Udruženja, priznanje za razvoj filantropije u dijaspori dobila je humanitarna organizacija Srpsko-američko medicinsko Udruženje (SAMA).

Kako je izgledao ostatak Gala večeri, pročitajte ovde.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se Srpskoj filantropskoj asocijaciji na prepoznavanju dugogodišnjeg rada Udruženja „Živojin Mišić” u oblasti obrazovanja i društvenog razvoja u Srbiji.

 

 

 

 

 

 

 

 

                             Vladimir Prelovac, osnivač Udruženja „Živojin Mišić“      

Komentari su onemogućeni.