Međunarodni naučni događaj – Nobel Fest II

U okviru Svetske nedelje nauke organizovan je naučni događaj u Kazahstanu – Central Asia Nobel Fest II – koji je trajao od 7. do 9. aprila 2021. godine, u organizaciji Inclusive Development Foundation u saradnji sa univerzitetima u Kazahstanu.

Central Asia Nobel Fest jedan je od najvećih naučnih događaja u Centralnoj Aziji. Na ovom događaju svetski stručnjaci, naučnici i dobitnici Nobelove nagrade bave se najvažnijim naučnim izazovima posebno za istraživače, studente i školarce. Glavna misija ovog događaja je poboljšanje naučnog i obrazovnog okruženja u Centralnoj Aziji. Cilj događaja je motivisanje generacija mladih naučnika da teže novim  otkrićima, dostignućima i razvijanju sopstvenih potencijala. Program festivala bio je posvećen pitanjima inoviranja obrazovanja, razvoja pametnih gradova, Industriji 4.0, inovacijama u različitim oblastima nauke, ekonomije i održivog razvoja. 

Ivana Kovačević, nastavnik srpskog jezika i književnosti, najbolji edukator Srbije u 2018. godini na takmičenju Udruženja „Živojin Mišić“  i finalista svetskog takmičenja Global Teacher Prize 2020, imala je priliku da učestvuje na Central Asia Nobel Fest LIVE zajedno sa 14 dobitnika Nobelove nagrade i mnogobrojnim naučnicima i kolegama iz više od 60 zemalja.

Program festivala možete pogledati na ovom linku.

Zajedno sa Ivanom, u sesiji Inovativni edukatori učestvovale su Aliya Arkharova, Tatiana Gartman i Dinara Beisembazeva, a moderator je bila Sholpan Taszbazeva, rukovodilac Obrazovnog centra Univerziteta u Kazahstanu. Ivana je predstavila rad svoje škole, koja organizuje nastavu u bolničkim i kućnim uslovima, dugogodišnje iskustvo u sprovođenju nastave na daljinu, kao i primer jednog časa obrade pripovetke Ive Andrića, našeg dobitnika Nobelove nagrade, decenijski rad svoje višestruko nagrađivane onlajn literarne sekcije i primere obrazovnih platformi koje su se pokazale kao korisna besplatna i javno dostupna obrazovna sredstva za rad u digitalnom okruženju. 

Ivana sa ponosom ističe da je veoma počastvovana pozivom Organizacionog odbora Nobel Festa da učestvuje kao glavni govornik na jednom ovako velikom i značajnom događaju, gde su se razmenjivala iskustva sa naučnicima iz celog sveta i dobitnicima Nobelove nagrade. Događaju je prisustvovalo više od 20000 učesnika sa više od 150 univerziteta. 

Učešćem našeg nastavnika na naučnom događaju Nobel fest II još jednom je potvrđeno visoko vrednovanje naše nastavne prakse na svetskoj obrazovnoj sceni! 

Više o događaju možete pogledati na ovom linku.  

Komentari su onemogućeni.