Before I DieZid

 

Na leto 2015. podigli smo prvi “Before I Die” zid u Srbiji, na Adi Ciganliji, u okviru globalnog umetničkog pokreta koji trenutno broji preko 1000 gradova sveta.

Oprojektu

 

Rečenica “Pre nego što umrem želim da…” i dalje svakodnevno dobija svoje nastavke od sve većeg broja građana i posetilaca Ade. Zid je postao velika atrakcija među Beograđanima i turistima i pokrenuo zajednicu ljudi koji svoje želje rado dele sa prijateljima na društvenim mrežama i tako čine svoje najdublje ambicije transparentim, a i sami postaju inspiracija drugima.


Na svakih nekoliko dana, kada je lepo vreme obilazimo zid, brišemo ga i spremamo krede za nove želje, koje i fotografišemo i postavljamo na FB stranicu i delimo ih sa onima koji još razmišljaju šta je ono što zaista žele da urade u životu.


“Before I Die Wall” je globalna inicijativa pokrenuta od strane Candy Chang is New Orleansa, a ideja je vrlo brzo prihvaćena i trenutno broji preko 1000 zidova širom sveta. Suština “Before I Die” zida su natpisi slučajnih prolaznika na njemu izazvani pitanjem “Šta je to što zaista želim da uradim u životu?” . Pored zida se nalaze krede, a nastavak rečenice “Before I die i want to…” ili na srpskom “Pre nego što umrem želim da…” ima najrazličitije završetke – mešavine ljubavi, sreće, tuge, čežnje, zahvalnosti…

Before I die I want to sail around the world.

Before I die I want to write a book.

Pre nego što umrem želim da postanem arhitekta.

Pre nego što umrem želim da poljubim Peđu.

Before I die I want to go to NBA game.

Before I die I want to become famous.

Pre nego što umrem želim da nađem dečka koji ume da promeni sijalicu.

Pre nego što umrem želim da se moja mama ponovo uda, putuje i bude srećna.

Before I die I want to convince Relja to move to Belgrade.

Before I die I want to find true love.

Pre nego što umrem želim da Srbija postane bolje i lepše mesto za život.

Pre nego što umrem želim da dobijem unuke.