“Tajne zelenog solitera“ iz ugla Najboljeg edukatora Srbije

U subotu, 9. novembra 2019. godine, knjiga za decu “Tajne zelenog solitera” autorke Sanje Matijašević predstavljena je na promociji u Kruševcu. Sala Kruševačkog pozorišta je bila mala za veliki broj zainteresovane dece, roditelja, kao i vaspitača i nastavnika, članova mreže eko-koordinatora  grada Kruševca.

U  veseloj i opuštenoj atmosferi posetioci su imali priliku da kroz priču i igru čuju kakve tajne krije zeleni soliter i nauče mnogo o ekologiji. Mogućnost da budu aktivni učesnici u promociji je naišla na veliko oduševljenje najmlađih koji su uživali u igri kroz koju su stekli nova znanja, a koja će, u svojim domovima, dodatno nadograditi kroz avanture glavnih junaka, veverice Cice i šumara Časlava.

“Tajne zelenog solitera” je knjiga namenjena deci uzrasta od četiri do osam godina. To je emotivna, edukativna, neobična i poučna priča o dobroćudnom šumaru koji je, pred sam početak zime, pronašao izgubljeno mladunče veverice. Pružajući joj zaštitu, odvodi je u svoj dom i paralelno sa njenim odrastanjem, kroz uzbudljive avanture, upoznaje je sa zakonima prirode, kako bi je, s proleća, vratio u prirodno stanište – šumu. 

Kroz toplu priču, doživljaje glavnih junaka, igru i uzbudljive eksperimente, ova knjiga kod dece razvija svest o očuvanju životne sredine, empatiju prema ljudima i životinjama, brigu o svetu koji nas okružuje, osećaj prijateljstva i ljubavi.

Mališanima su se posebno dopali skriveni delovi u knjizi koji sadrže zanimljive zadatke i oglede. Saznanje da rešavanjem zadataka, kroz igru, otkrivaju tajne i  dolaze do novih iskustava, učinilo je da mnogi od njih sa promocije odu grleći knjigu kao dobrog prijatelja koji će njihovo detinjstvo učiniti lepšim, srećnijim i bogatijim.

„Sanja je bila moja draga učenica u kruševačkoj Gimnaziji, radoznala i zainteresovana za oglede, prirodne pojave i život u prirodi. Zatim i koleginica u toj  školi, kada smo zajedno radile sa darovitom  i kreativnim srednjoškolcima, pripremajući ih za festivale nauke i takmičenja.“, kaže Dragana Milićević, jedna od 79 Najboljih edukatora Sribije!

„Sanjina sedma knjiga, upućena je osnovcima i predškolcima i svima koji decu vole i pomažu im da odrastu u skladu sa prirodom i uživaju  u blagodarnoj moći prirode.“

Komentari su onemogućeni.